Massa gott, efter ett trevligt mejl!

Laxburgare
4 Laxfiléer (utan skinn)
Lite mjöl
1 ägg
Salt och peppar

Guacamole:
3 små avocado eller 2 stora
1 röd chili
Olja
1 vitlöksklyfta

Grova hamburgerbröd:
300 g vetemjöl
300 g rågmjöl
50 g smör
50 g jäst
1½ dl mjölk
1½ dl vatten
1-1½ tsk salt

Tillbehör:
Tomater
Lök
Sallad

Börja med att göra hamburgerbröden:
Smält smöret. Häll i vatten och mjölk i grytan och värm till 37 grader. Smula i jästen och rör runt tills jästen är upplöst. Häll över degspadet i en skål och tillsätt salt och mjöl, lite åt gången, tills degen släpper bunken.

Låt degen jäsa i 30 minuter. Älta så degen och dela den i 10 lika stora delar som formas till bullar. Pensla bullarna med lite mjölk och baka dem så i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Medan bröden står i ugnen kan man förbereda laxen och guacamolen. Starta med att hacka laxen med en kniv. Blanda laxbitarna med 1 ägg och lite mjöl. Forma laxsmeten till 8 laxburgare och stek dessa på mellanvärme. Krydda med salt och peppar.

Guacamole: Dela avokadorna i två och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet med en sked och mossa detta tillsammans med chili, lite olja och en vitlöksklyfta.

Servera laxburgarna i de hemmagjorda hamburgerbröden tillsammans med guacamole, sallad, tomatskivor och lök


Fiskburgare


Nyttigt och gott!

Köp färsk god fisk, panera i mjöl först sedan i uppvispat ägg och vänd sedan ner i strömjöl. Stek i smör och servera med gott bröd samt goda grönsaker!

God röra till:
Creme fraiche
Dill
Persilja
Gräslök
Citron

Gott!

Pasta, majs och kyckling


Bra när man ska lära sig äta själv!

Blanda detta:
Någon form av större pastabitar
Kyckling, körd i ugnen
Majs
Oregano

Blanda och låt barnen pilla i sig det dom kan!

Jordgubbsdröm


En goding med sommarbär!

Detta behöver du:
Jordgubbar
Chokladsås
Maränger
Vaniljglass

Variera och blanda hejvilt! Barnsligt gott och enkelt!

Raggmunk


Min favoritmat!

Gör så här:
2,5 dl mjölk
2 dl mjöl
Rör så att det inte är några klumpar
Rör i 2,5 dl mjölk och 1 ägg
ca.2 tsk salt

Skala 8 mjöliga potatisar och kör i matberedaren-kniven. Häll på hälften av smeten innan du startar!
Skala och klyfta en liten gullök, mixa och häll på resten av smeten.

Stek i smör, servera med lingonsylt och grädde!

RSS 2.0