Rågbröd i långpanna


Receptet ger 4 st limpor.

Rågbröd i långpanna:
2 pkt jäst
1 litet vatten eller mjölk. Man kan ta hälften av varje om man vill det.
1 pkt farinsocker 6 dl.
1 msk hel fänkål
1 msk hel kummin
1 msk anis
4 ägg
1 påse rågsikt -lämna lite till utbaket.

1. Smula jästen, strö på lite av farinsockret
2. Värm mjölk/vatten till 37 grader. Häll i kryddorna rör om och häll på jästen.
3. Rör och häll i resterande farinsocker.
4. Blanda äggen lätt med en gaffel och häll i.
5. Häll i rågsikten, blanda väl i ca.3 minuter.

6. Smörj en långpanna med smör.

7. Låt degen jäsa i ca.45 min.

8. Baka ut till fyra limpor och lägg i långpannan. Låt jäsa till sin dubbla storlek.

9. Grädda i nedre delen i 175 grader ca. 50 min. Blir brödet mörkt lägg över ugnsfolie de sista 15 min.

10. Låt svalana under duk i långpannan.

Perfekt att frysa! Gott till frukost eller till en god soppa!


Kommentarer
Postat av: Stina

Var det en sån limpa vi fick av Dig! Kommer att bakas...

2011-01-12 @ 21:11:32
URL: http://livetialmlunden.blogg.se/
Postat av: Jempa

Japp!

2011-01-13 @ 10:02:22
Postat av: Yvonne

Godaste brödet man kan äta. Tack bästa farmor på Västra vägen 50. Eller hur?

2011-01-15 @ 12:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0