Kycklingspett med ört- och vitlöksrub


Fräscht och mycket gott!

Gör såhär:
15 kycklingfiléer
1 kruka basilka
1 kruka timjan
1 kruka persilja
3 vitlöksklyftor
4 msk riven parmesan eller pecorino
salt och peppar
4-5 msk olja
6 msk ströbröd

Lägg filéerna i en skål.
Mixa örterna, vitlök, kryddor, olja, och ströbröd i en mixer eller med stavmixer kör till en fast röra.
Häll den över kycklingen och klappa in den så den fastnar.
Trä upp på spett och grilla i ugnen i ca. 30 min i 175 grader.
Nästan godare dagen efter..

Örtagårdsås:
1 pkt hackad fryst spenat (175g)
3 dl gräddfil
1/2-1 dl majonäs
1 dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta eller 1 msk färskriven pepparrpt
2-3 msk senap
1/2 tsk salt
1 kryddmått mald vit eller svartpeppar
1/2 tsk torkad smulad dragon eller 1 msk färsk
1 msk vinäger

Tina spenaten och låt den rinna av väl.
Blanda ihop med övriga ingredienser. Låt stå några timmar innan servering.

Koka pasta och servera med gott bröd och sallad till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0