Surdegsbröd av råg


Krispigt och supergott bröd! Använd träslev när du blandar.

Morgon dag 1
3 dl fingervarmt vatten
1 dl rågsurdegsgrund
180 gram rågmjöl, ca 3 dl

Eftermiddag dag 1
3 dl fingervarmt vatten
180 gram rågmjöl

Morgon dag 2
3 dl fingervarmt vatten
1 msk salt
150 gram vetemjöl special
400 gram rågmjöl
ev. nötter eller frön till smaksättning
Låt degen jäst i 1 h under bakduk
Häll upp degen på ett rikligt mjölat bakbord, vik den nga gånger knåda inte!
Dela till 2 degar lägg dom på bakplåtspapper, stö på lite mjöl och låt jäsa igen i 1h.
Sätt på ugnen till 250 grader och värm 2 plåtar har du vanlig ugn tar du såklart bara en plåt
För över degen på den varma plåten och in i ugnen, kasta i 1 dl kallt vatten på botten och stäng snabbt
Sänk till 175 grader kör i ca.1h eller till brödet är 98 grader
När brödet är klart lägger du dom i varsin bakduk och låter dom svalna/mogna till nästa dag!

Supergott och nyttigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0