Energibullar


Nyttiga & super goda!

Deg 1:
2 msk brödkryddor
1/2 msk salt
2 dl rågkross
2 dl linfrön
2 dl rågmjöl
2 dl dinkelflingor
5 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser häll sedan på kokande vatten, blanda och låt stå ca. 1 h.

Deg 2:
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl sirap
3 dl hasselnötter
3 dl havregryn
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser i småbitar
1 dl torkade fikon i små bitar
4 dl rågmjöl
4 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl

Ljumma mjölken. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken rör tills den löser sig.
Rör ner mjölkblandeningen med deg 1.
Blanda ner sirap, nötter, havregryn, aprikoser, fikon och russin.
Blanda samman alla mjölsorterna och knåda ner lite i taget bäst blir med händerna. Degen ska vara kladdig.
Dela degen på 2 och gör en korv av-skär lagom 15 bitar av varje halv.
Rulla lätt och lägg på bakplåtspapper, strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 1/2h.

Grädda i ca.20 min i 200 grader. Blir ca.30 bullar-2 plåtar.

Urgott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0