Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne


Åt dessa igår hos Nanny & Fredda, måste prövas jag är fast.. =) Receptet är ifrån recept.nu

Gör så här

1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.

2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.

3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.

4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.

5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.

6. Smält chokladen i vattenbad.

7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.

8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.

9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.

10. Doppa bollen i strössel.

11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.

12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.

Dom jag åt var med mint, citron och jordnötssmak!


Kommentarer
Postat av: Stina

Vad bra att de var goda. Hade tänkt att testa dem till Johns ettårskalas :P...

2011-04-04 @ 14:33:22
URL: http://livetialmlunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0