Cesarsallad

Ceasarsallad
2 stora kycklingfiléer
Romansallad
Vitlökskrutonger
Riven parmesan

Dressing:
2-3 ansjovisfiléer i olja
2 äggulor
Några droppar citron
1 dl olja
1 vitlöksklyfta (pressad)
Salt och peppar
1 msk sherry
1 msk revet parmesan

Starta med att tillaga dressingen. Den görs lättast genom att alla ingredienser, utom olja, mixas med en stavmixer. Vispa så ner oljan, lite i taget, tills dressingen är tjock som majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Uppbevara dressingen i kylskåpet fram till servering.

Stek kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar medan du steker dem. Strimla salladen och fördela den i portioner. Skär försiktigt kycklingen i avlånga bitar med en skarp kniv. Lägg kycklingbitarna ovanpå salladen. Ringla dressing och strö parmesan och krutonger på toppen.

Super gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0