Massa gott, efter ett trevligt mejl!
Laxburgare
4 Laxfiléer (utan skinn)
Lite mjöl
1 ägg
Salt och peppar
Guacamole:
3 små avocado eller 2 stora
1 röd chili
Olja
1 vitlöksklyfta
Grova hamburgerbröd:
300 g vetemjöl
300 g rågmjöl
50 g smör
50 g jäst
1½ dl mjölk
1½ dl vatten
1-1½ tsk salt
Tillbehör:
Tomater
Lök
Sallad
Börja med att göra hamburgerbröden:
Smält smöret. Häll i vatten och mjölk i grytan och värm till 37 grader. Smula i jästen och rör runt tills jästen är upplöst. Häll över degspadet i en skål och tillsätt salt och mjöl, lite åt gången, tills degen släpper bunken.
Låt degen jäsa i 30 minuter. Älta så degen och dela den i 10 lika stora delar som formas till bullar. Pensla bullarna med lite mjölk och baka dem så i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Medan bröden står i ugnen kan man förbereda laxen och guacamolen. Starta med att hacka laxen med en kniv. Blanda laxbitarna med 1 ägg och lite mjöl. Forma laxsmeten till 8 laxburgare och stek dessa på mellanvärme. Krydda med salt och peppar.
Guacamole: Dela avokadorna i två och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet med en sked och mossa detta tillsammans med chili, lite olja och en vitlöksklyfta.
Servera laxburgarna i de hemmagjorda hamburgerbröden tillsammans med guacamole, sallad, tomatskivor och lök
Fiskburgare

Nyttigt och gott!
Köp färsk god fisk, panera i mjöl först sedan i uppvispat ägg och vänd sedan ner i strömjöl. Stek i smör och servera med gott bröd samt goda grönsaker!
God röra till:
Creme fraiche
Dill
Persilja
Gräslök
Citron
Gott!
Pasta, majs och kyckling

Bra när man ska lära sig äta själv!
Blanda detta:
Någon form av större pastabitar
Kyckling, körd i ugnen
Majs
Oregano
Blanda och låt barnen pilla i sig det dom kan!
Jordgubbsdröm

En goding med sommarbär!
Detta behöver du:
Jordgubbar
Chokladsås
Maränger
Vaniljglass
Variera och blanda hejvilt! Barnsligt gott och enkelt!
Raggmunk

Min favoritmat!
Gör så här:
2,5 dl mjölk
2 dl mjöl
Rör så att det inte är några klumpar
Rör i 2,5 dl mjölk och 1 ägg
ca.2 tsk salt
Skala 8 mjöliga potatisar och kör i matberedaren-kniven. Häll på hälften av smeten innan du startar!
Skala och klyfta en liten gullök, mixa och häll på resten av smeten.
Stek i smör, servera med lingonsylt och grädde!