Kycklingspett med ört- och vitlöksrub

Fräscht och mycket gott!
Gör såhär:
15 kycklingfiléer
1 kruka basilka
1 kruka timjan
1 kruka persilja
3 vitlöksklyftor
4 msk riven parmesan eller pecorino
salt och peppar
4-5 msk olja
6 msk ströbröd
Lägg filéerna i en skål.
Mixa örterna, vitlök, kryddor, olja, och ströbröd i en mixer eller med stavmixer kör till en fast röra.
Häll den över kycklingen och klappa in den så den fastnar.
Trä upp på spett och grilla i ugnen i ca. 30 min i 175 grader.
Nästan godare dagen efter..
Örtagårdsås:
1 pkt hackad fryst spenat (175g)
3 dl gräddfil
1/2-1 dl majonäs
1 dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta eller 1 msk färskriven pepparrpt
2-3 msk senap
1/2 tsk salt
1 kryddmått mald vit eller svartpeppar
1/2 tsk torkad smulad dragon eller 1 msk färsk
1 msk vinäger
Tina spenaten och låt den rinna av väl.
Blanda ihop med övriga ingredienser. Låt stå några timmar innan servering.
Koka pasta och servera med gott bröd och sallad till!
Kommentarer
Trackback